Select Page

Een brandend hart voor de senioren in Deurne

Een brandend hart voor de senioren in Deurne

Gisteren werd in de Schorre in Boom het ‘Grootste Lichtpunt’ gevormd. Een lichtpunt voor zorg voor kankerpatiënten. Maar ook in Deurne werd een lichtpunt gevormd. Hier was het bedoeld om aandacht te vragen voor de senioren.

Het bestuur van Jong N-VA Deurne vormde een hart van kaarsen nabij WZC De Pelikaan. De bestuursleden wilden met deze symbolische actie tonen dat de inwoners van een rusthuis of serviceflats in hun gedachten zijn. Het hart was er eveneens voor de medewerkers die dag-in-dag-uit het beste van zich geven. Jongerenvoorzitter Jorge Gonzalez geeft meer uitleg: “De afgelopen maanden waren bij de vreselijkste sinds de Tweede Wereldoorlog. Het virus en de pandemie hebben er in gehakt op vele vlakken. Onze senioren zaten daarbij in het oog van de storm. Het verhaal van de woonzorgcentra is bekend, maar ook zelfstandig wonende ouderen in bijvoorbeeld serviceflats beleefden een moeilijke en soms ronduit angstige periode. Door samen te werken en elkaar in gedachten te houden kunnen we ons door deze crisis slaan.”

Jorge Gonzales heeft nog een goede raad: “Heb jij een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Geef hem of haar dan een steuntje in de rug. Voor onze senioren in het bijzonder zijn het ontzettende stille dagen… vergeet hen niet en laat hen weten dat je aan ze denkt. Schrijf hen een kaartje, bel hen eens op of laat een maaltijd leveren bereid door één van onze Deurnese horeca-toppers.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)