Select Page

Politie voert grondige controle uit in regio Oost

Politie voert grondige controle uit in regio Oost

Gisteren heeft het wijkteam van de regio Oost een regio-actie gehouden. Het wijkteam Junostraat werkte de actie uit en kreeg de steun van het wijkteam Unolaan, het verkeersondersteuningsteam en het wijkonderzoeksteam. Ze werden ook nog bijgestaan door de douane.

Er werden twee controleposten opgebouwd: aan de Van Strijdoncklaan en de Bisschoppenhoflaan. In het dispositief werden de boorddocumenten gecontroleerd, en werden de inzittenden aan een alcoholtest onderworpen. De douane vond bij de 79 gecontroleerde wagens zes voertuigen die samen voor 19 824 euro aan openstaande penale boetes hadden open staan. Drie voertuigen konden meteen betalen. Drie andere auto’s werden om die reden getakeld. Twee andere voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. De keuring van drie voertuigen was vervallen. De bestuurders werden door de politie naar de technische keuring begeleid waar ze een rode kaart in ontvangst mochten nemen. Een bestuurder kreeg een pv omdat hij niet in orde was met de inschrijving van het voertuig. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs. Twee kinderen droegen de veiligheidsgordel niet op de achterbank. De ouders kregen daar een proces-verbaal voor. Er werd één mindervalidekaart ingehouden en één iemand had een verboden wapen op zak. Tot slot werd er nog één iemand bekeurd omwille van een vervallen brandblusser.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)