Select Page

Nieuw initiatief helpt kwetsbare mensen met voedselhulp

Nieuw initiatief helpt kwetsbare mensen met voedselhulp

Een aantal mensen uit Deurne hebben de handen in elkaar geslagen om noodlijdende medeburgers te helpen.

Toen Sarah De Moor merkte dat bij het uitbreken van de coronacrisis een aantal kwetsbare mensen problemen kregen om zich te bevoorraden, bleef ze niet bij te pakken zitten. Zij is ook lid van de ‘Antwerpse Motoseingevers vzw’ en met deze club zetten de leden zich soms in voor goede doelen. De stap naar een nieuw initiatief was gauw gezet: ‘Algemene Hulp Samen Sterk’.  Sarah De Moor  vertelt: “We zijn beginnen rond te rijden naar voedingswinkels en hebben met de verkregen voedseloverschotten een bedeling opgezet. We zijn de eerst voedselbedeling begonnen vanuit een transporter en kunnen nu over een lege autogarage in de Te Rivierenlaan beschikken waar een aantal diepvriezers staan. We bereiken nu een 50 families met 57 kinderen.” Algemene Hulp Samen Sterk deelt de voedingspakketten uit op maandag, woensdag en zaterdag van 12 u tot 19 u.

De kerstman komt op een trike

Sarah De Moor gaat gedreven verder: “Bij ons krijgen mensen echt alles, zelfs steak en zalm of heilbot. We maken pakketten die we aanbieden aan 5 euro maar die 20 tot 50 euro winkelwaarde hebben. Met Sint Niklaas zullen we ook pakketten maken voor de kinderen. En later in december kerstpakketten. Die worden gebracht door een kerstman op een trike (nvdr. een driewielige bike).” Er is echter een probleem. De Moor: “Het initiatief barst uit zijn voegen. Bovendien moeten we uit de garage. Dus zoeken we dringend nieuw onderdak.” Sarah De Moor hoopt dat er ergens in Deurne Noord een organisatie is die een lokaal ter beschikking kan stellen: “Met een grotere ruimte kunnen mensen al eens blijven zitten. En kunnen we meer hulp verlenen. Denk maar aan een weggeefwinkeltje of een pro deoadvacaat. En het zal ook makkelijker zijn om meer vrijwilligers aan te trekken.”

De voorzitster wijst erop dat bij hen iedereen welkom is: “Afkomst en dergelijke zijn niet belangrijk. Wel vragen wij aan de mensen om te staven dat zij hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door een document van schuldbemiddeling of een staat van inkomsten/uitgaven te tonen. Maar let op: uitgaven voor roken, drugs of alcohol nemen wij niet aan.” Ze voegt er nog aan toe: “Mensen die ons kunnen helpen met cadeautjes voor Kerst en nieuwjaar, mogen die altijd brengen. En alle tips voor een nieuwe ruimte zijn meer dan welkom.”

Info en contact: www.algemenehulpsamensterk.be of www.facebook.com/groups/672681713290629/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)