Select Page

Monumentale linde is geveld

Monumentale linde is geveld

De monumentale linde die op het terrein van de sociale woonblokken in Deurne Expo stond, is geveld.

Op het terrein tussen Frank Craeybeckxlaan, Pieter De Ridderstraat, Louis Wanbecqstraat en Palinckstraat, heeft sociale woningmaatschappij Woonhaven een aantal verouderde gebouwen afgebroken. In de plaats komen nieuwe sociale wooneenheden. Bij het opmaken van de plannen werd een monumentale linde over het hoofd gezien. Toen buurtbewoonster Nina Aerts dit merkte heeft zij een reddingsactie opgezet. Maar helaas, de boom heeft het niet gehaald. Hij werd gisteren tegen de vlakte gelegd.

Nochtans had Nina Aerts aangetoond dat de omgevingsvergunning voor dit project, en dus ook de kapvergunning voor de boom, was vervallen omdat fase 2 van het project pas na 19 maart 2020 – de vervaldatum-  was gestart. De advocaat van de facebookgroep ‘Vlaanderen, laat je bomen leven’ sprong in de bres voor haar en schreef de stad aan. Die antwoordde dat Woonhaven beweerde al in januari te zijn gestart en dat Aerts zelf moest bewijzen dat dit zo niet was. De jonge vrouw heeft dit gedaan aan de hand van artikels en foto’s. Maar er kwam geen reactie meer. Aerts besluit: “In het beste geval is dit nalatigheid. In het slechtste geval onwil.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)