Select Page

Julien, de worst en de zwarte man

Julien, de worst en de zwarte man

Na ‘Margot’ levert Peter Thiessen met ‘Julien’ weer een spannende thriller af. De Deurnenaar bewijst hiermee dat zijn eerste boek geen toevalstreffer was.

Julien is een alleenstaande, mensenschuwe en al wat oudere man die autistisch is. Hij is hulpverpleger in Stuivenbergziekenhuis en moet in het mortuarium de lijken wassen en afleggen. Zijn leven verloopt volgens geijkte regels. Tot hij op een dag het lichaam van een overleden Nigeriaan op zijn tafel krijgt. De man kreeg op de luchthaven van Deurne een hartaanval en zakte levenloos in elkaar. Julien ontdekt in de aars van de dode een condoom met diamanten. Het leven van Julien zal op zijn kop worden gezet. Er volgt een spannend avontuur met de nodige verrassingen die je aan het boek gekluisterd houden.

De lezer volgt de gebeurtenissen door de ogen van Julien. De setting is Antwerpen Noord en voelt heel bekend aan. De gebeurtenissen worden chronologisch weergegeven. Peter Thiessen heeft in het verleden ook scenario’s geschreven en hij beheerst de kunst om een verhaal te brengen dat blijft boeien van het begin tot het einde. Met een vleugje humor als Julien bijvoorbeeld de testikels van een lijk laat verdwijnen en een tikje erotiek als hij bezoek krijgt van zijn vroegere schoonmaakster Katerina.

In deze dagen van semi ophokplicht is een leuk boek een aangewezen tijdverdrijf. Dan is Julien een aanrader: spannend en ontspannend. En er is goed nieuws, Peter Thiessen werkt ondertussen aan een derde boek ‘Olaf’. Eveneens vanuit hetzelfde systeem opgebouwd als zijn twee voorgaande boeken: de plot wordt beschreven vanuit het hoofdpersonage dat het avontuur beleeft.  Wie graag aangepaste muziek heeft tijdens het lezen, vindt op Spotity ‘Julien, de worst en de zwarte man’.

‘Julien’ van Peter Thiessen. Uitgeverij Horizon. ISBN 9789492626134.

(Foto: Hanne Billie Thiessen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)