Select Page

Deurne straalt warmte, licht en verbondenheid uit

Deurne straalt warmte, licht en verbondenheid uit

Het districtsbestuur van Deurne beseft dat bewoners elkaar een hart onder de riem kunnen steken door mee warmte, licht en verbondenheid te verspreiden. Het district wil hen daarbij helpen en voorziet gratis winterpakketten, postkaarten en affiches.

Deurnenaars die hun straat gezellig willen maken of extra willen verlichten, kunnen bij het district een gratis winterpakketje aanvragen. Het winterpakket zit in een tote bag van ‘Dees is wel Deurne’ en bestaat uit een glazen bokaal met theelichtjes, twee raamstiften, een bakmix om koekjes te maken, een raamaffiche en een postkaartje. Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) legt uit: “Via verschillende initiatieven wil het district Deurne een positief signaal de wereld insturen en het ‘Dees is wel Deurne’ gevoel optimaal verspreiden. Een gevoel van hoop en verbondenheid in deze bizarre tijden.”

Bewoners die hun buren, voorbijgangers, familie, … willen opvrolijken, schrijven een hartverwarmende boodschap op de affiche en hangen ze aan hun raam. Of ze kunnen een postkaartje versturen. Deurnenaars  die geen winterpakket aanvragen, kunnen vanaf half december ook de postkaartjes en affiche op verschillende verdeelpunten in Deurne afhalen. (De verdeelpunten staan binnenkort op www.deurne.be.). Bewoners kunnen eveneens hun straat omtoveren tot een ‘lichtjesstraat’ door samen met hun buren kaarsjes te plaatsen aan hun woning of de gevel te versieren met lichtjes.

Praktisch: Bestellen van een winterpakket kan tot 7 december op www.deurne.be of via tel. 03 338 45 12. Post ook foto’s van affiches, versierde ramen of fonkelende lichtjes op Instagram met #deesisweldeurne. Of stuur foto’s naar dingdongdeurne@antwerpen.be.

Foto’s: verlichting in Deurne Dorp (foto’s: https://mooisvanme.blogspot.com/)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)