Select Page

Coronapremies in Deurne

Coronapremies in Deurne

In het kader van de maatregelen om de economische impact van het coronavirus tegen te gaan, hebben de overheden in totaal al een massa hinderpremies en sluitingspremies uitgegeven.

Axel Polis, voorzitter van de O-VLD afdeling Deurne, heeft bij het kabinet van Vlaams minister Bart Somers, viceminister-president en minister van binnenlands bestuur, de cijfers voor de steunpremies in Deurne opgevraagd. Eerst legt Polis nog eens uit over welke premies het gaat: “Er is de compensatiepremie. Door de coronamaatregelen hebben een aantal bedrijven door de exploitatiebeperkingen een serieuze omzetdaling. Om hen financieel te ondersteunen, werd de compensatiepremie in het leven geroepen. Die bedraagt € 3.000. Voor wie een bijberoep uitoefent bedraagt de premie € 1.500, ook indien de zelfstandige verplicht werd om de deuren te sluiten. Daarnaast is er de hinderpremie of sluitingspremie. Door de maatregelen werden sommige bedrijven verplicht de deuren te sluiten. De hinderpremie bedraagt 4000 euro voor bedrijven met een fysieke inrichting die verplicht volledig moesten sluiten.”

 

Hinderpremie

# dossiers

Bedrag

Compensatiepremie

# dossiers

Bedrag

District Deurne

756

3.156.000 €

751

3.581.280 €

Stad Antwerpen

8052

34.518.240 €

8028

40.814.816 €

 

 Axel Polis besluit: “Ik ben tevreden dat de Vlaamse regering de zelfstandigen in Deurne niet in de steek heeft gelaten. De premies hebben noodzakelijke zuurstof gegeven om het eerste deel van de crisis door te geraken. Nu komt het erop aan om de gepaste relancemaatregelen te nemen om onze lokale Deurnese economie terug draaiend te krijgen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)