Select Page

Vluchten naar Londen en Innsbruck zorgen voor groei voor de luchthaven

Vluchten naar Londen en Innsbruck zorgen voor groei voor de luchthaven

De luchthaven van Deurne kende afgelopen maand opnieuw een sterke groei. Het passagiersaantal in februari steeg tot 18 827 ten opzichte van 15 403 in diezelfde maand vorig jaar, een stijging van maar liefst 22,2%.

Woordvoerster Vanessa Flamez legt uit vanwaar deze groei komt: “Deze stijging is vooral te danken aan de succesvolle zakenvluchten naar Londen City met de nieuwe, Belgische maatschappij Air Antwerp die uitsluitend opereert vanuit de luchthaven van Antwerpen. Daarnaast konden we profiteren van het positieve effect van de krokusvakantie. De vluchten van TUI fly deden het erg goed.  Eén van de uitschieters in dit verhaal is de Oostenrijkse winterbestemming, Innsbruck. Voor vele sportievelingen blijft deze topbestemming dan ook erg gegeerd.”

Het sterke groeicijfer werd volgens Vanessa Flamez echter wel wat overschaduwd door het stormweer: “De grimmige weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat een aantal vluchten zijn uitgeweken naar alternatieve luchthavens in de buurt. Een aantal andere vluchten werden dan weer geannuleerd. In normale omstandigheden had de groei zonder deze uitzonderlijke weersomstandigheden nog meer uitgesproken geweest.”

De woordvoerster blikt ook even in de toekomst: “Voor de komende maanden blijven we voorzichtig. Het coronavirus heeft immers een impact op het passagiersvervoer. Zo merkt de sector op dat er een algemene daling is van de vraag naar het aantal tickets binnen Europa.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)