Select Page

Aanleg nieuwe stoepen en fietspaden Drakenhoflaan – Borsbeeksesteenweg

Aanleg nieuwe stoepen en fietspaden Drakenhoflaan – Borsbeeksesteenweg

Voorbije week lichtten districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen voor openbaar domein Freddy Lorent (O-VLD) de nieuwe plannen voor de Drakenhoflaan en Borsbeeksesteenweg toe.

Een dertigtal mensen kwamen in basisschool Het Vliegertje luisteren naar de plannen voor nieuwe trottoirs, fietspaden en parkeerstroken in de Drakenhoflaan, tussen Boekenberglei en Mortselsesteenweg, en in de Borsbeeksesteenweg tot aan de Fort III straat. De huidige fietspaden zijn aan vernieuwing toe. Zij liggen er niet goed bij en er zijn oneffenheden door wortelopdruk. De breedte van de fietspaden (1,5m tot 1,8m) voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen.

De twee straten krijgen aan beide kanten vernieuwde stoepen en fietspaden. De fietspaden worden 2 meter breed en ook de trottoirs behouden voldoende breedte. De werkzaamheden verlopen in fases en starten in augustus 2023. Voor de Drakenhoflaan zou de klus een jaar later geklaard zijn. Dan nemen de stratenmakers de Borsbeeksesteenweg op de schop. In januari 2025 zouden de twee straten er onberispelijk moeten bijliggen.

Bepaalde stukken van het bestaande fietspad worden vervangen door groen of door waterdoorlatende materialen. Wat voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen zal zorgen. In totaal wordt er ca. 5200m² aan verharde oppervlakte omgezet naar groene zones. Een overloopconstructie vermijdt dat er te diepe plassen ontstaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Lantis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. yves

    zeeerrr slecht plan en daar ga zeer veel protest van komen !!!

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)