Select Page

Bruno De Wever is ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat

Bruno De Wever is ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat

Bruno De Wever is ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat geworden. Dat is een onafhankelijke beweging, sociaal bewogen en geëngageerd, die opkomt voor een sociaalrechtvaardig klimaatbeleid.

Professor De Wever was hoogleraar aan de UGent, publicist, wetenschapper-historicus gespecialiseerd in de collaboratie in de tweede wereldoorlog. Hij heeft een gezaghebbende stem die niet schroomt eerlijke standpunten in te nemen in het publieke debat. Bovendien woont hij in Deurne. Bruno De Wever motiveert zijn beslissing om ambassadeur te worden kort en krachtig:

“Ik ben lange tijd overtuigd geweest dat de liberale democratie en een sterk sociaal gecorrigeerde markteconomie voldoende wind in de zeilen had om langzaam maar zeker de wereld te veroveren. Ik ben daar vandaag niet meer zo zeker van. Als in de toekomst door klimaatverandering honderden miljoenen mensen zich in beweging zetten omdat hun woonplaatsen niet meer leefbaar zijn, dan dreigen onoverzienbare menselijk catastrofes. Niet alleen voor klimaatvluchtelingen maar ook voor ons die vandaag in de beste der werelden leven. Als historicus weet ik dat samenlevingen geconfronteerd met ontwrichtende evoluties, vaak hun hoop stellen op sterke leiders en autoritaire regimes, met alle ellendige gevolgen van dien. De strijd voor de leefbaarheid van onze planeet gaat ook over onze democratie en de wens dat onze kleinkinderen zouden mogen leven in een regime van vrijheid, zorgzaamheid en mensenrechten.”

Meer info: www.grootoudersvoorhetklimaat.be

(Foto: Kristof Ghyselinck)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)