Select Page

Fietsen over het zebrapad mag wel

Begin september voerde de partij Groen actie aan het kruispunt Frank Craeybeckxlaan-Turnhoutsebaan-Hooftvunderlei. De partij vroeg maatregelen om dit kruispunt, waar in 2014 de kleine Ziggy werd overreden, veilig te maken. Want op dit kruispunt krijgen zowel afslaande auto’s als overstekende fietsers en voetgangers gelijktijdig groen licht. De actie werd vermeld op Gazet van Deurne en het bericht werd eveneens op de facebookpagina van Gazet van Deurne vermeld.

Tot grote verbazing van districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen), die mee actie voerde, brak er op de facebookpagina een discussie los. Niet over het gevaarlijke kruispunt noch over eventuele mogelijke oplossingen. Maar wel over een foto waarop een vrouw op de fiets over het zebrapad reed. Het vuur werd aan de lont gebracht door haar collega’s van de N-VA die de partij Groen verweten “te toeteren over verkeersveiligheid en met het vermanende vingertje te wijzen en dan zelf te tolereren dat mensen het zebrapad al fietsend  tegen de richting overstaken.” Dat werd tegengesproken door Wouter Berteloot van de Fietsersbond: “Fietsen over het zebrapad mag wel, al heb je dan als fietser geen voorrang in tegenstelling tot voetgangers. Bovendien heeft het zebrapad geen richting.”

Op de vorige districtsraad overhandigde raadslid Chirinos, voor ze aan een interpellatie over dit kruispunt begon, aan enkele districtsraadsleden van de N-VA een kopie van de wegcode.  Chirinos: “Omdat we als raadsleden goed geïnformeerd moeten zijn, geef ik graag de juiste informatie.”

Foto: Districtsraadslid Chirinos overhandigt de wegcode aan haar collega’s

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)