Select Page

Het districtsbestuur verontschuldigt zich met een ijsje

Het districtsbestuur verontschuldigt zich met een ijsje

Sinds augustus 2021 lag de Baron Leroystraat open. Na zeven maanden was het vorige week dan eindelijk zover… de werkzaamheden zijn afgerond.

In augustus ’21 startte Aquafin met de vervanging van de riolering in de Baron Leroystraat.  Zowel de rioolbuizen als de huisaansluitingen waren aan vervanging toe. De straat zou een nieuwe, gescheiden rioleringsstelsel krijgen waarbij regenwater en afvalwater apart zouden worden afgevoerd. Het wegdek werd opgebroken en de nieuwe buizen aangelegd. Het district Deurne maakte van de gelegenheid gebruik om de straat te vergroenen, de geschilderde parkeervakken voor de school te vervangen door een parkeerstrook in kasseien en de rijbaan te laten asfalteren.

Maar dan begon de miserie. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) legt uit wat er mis liep: “Tijdens de werkzaamheden werd vastgesteld dat er niet alleen problemen waren met de hoofdriolering maar ook met de huisaansluitingen. Die onderdelen kwamen uit het buitenland en lieten door corona op zich wachten. En dan werd de aannemer ook nog geconfronteerd met ziekte door corona.”

Na zeven maanden zijn de werkzaamheden eindelijk achter de rug. Om alle inwoners en schoolkinderen te bedanken voor hun engelengeduld trakteerde het district Deurne de bewoners van deze straat deze namiddag op een ijsje. Een ijswagentje had tussen 16 en 18 uur post gevat aan de schoolingang van bassischool Het Baronneke.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)