Select Page

Vliegveld zorgt onnodig voor ammoniak en fijnstof

Vliegveld zorgt onnodig voor ammoniak en fijnstof

Vorig weekeinde reed een koeienboer zijn drijfmest uit op de terreinen van het vliegveld. Voor Wim Jacobs die in de Borbeeksesteenweg woont, is dit een onaanvaardbare praktijk. Hij diende een klacht in bij de klantendienst van Antwerp Airport.

In zijn klacht stelde Jacobs dat het beren de omwonenden bloot stelt aan hoge concentraties van het giftige ammoniak en fijnstof. Bovendien trekt het uitrijden van drijfmest vogels als meeuwen en kraaien aan. Waarop dan een afschotcampagne volgt die nog meer last geeft. De bezorgde burger kreeg een antwoord van de klantendienst. Wim Jacobs, bio-ingenieur van opleiding, wist niet wat hij las. Jacobs: “De klantendienst van de LEM beweert dat het opvoeren van drijfmest noodzakelijk is om te ‘vermijden dat er ongewenste begroeiing zou plaatsvinden’. Deze bewering raakt kant noch wal. Bemesting leidt tot meer groei van het gewas en het opschieten van ruigteplanten zoals brandnetel en braam in de omgeving.”

Daar blijft het niet bij. Jacobs: “Ook ontkennen ze dat het storten van drijfmest vogels aantrekt. Het bijna onafgebroken afvuren van knalpatronen bewees nochtans het tegendeel. Door de drijfmest worden o.a. de regenwormen uit de grond naar boven gedreven. Dit trekt grote aantallen meeuwen en kraaien aan. Bovendien hebben de tractoren alle gras platgereden zodat vogels er ongemoeid kunnen landen.” Jacobs besluit: “Mestverwerking hoort niet tot de kernactiviteiten van de LEM maar brengt wel de gezondheid, woonkwaliteit en veiligheid van de omwonenden in gevaar.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)