Select Page

Kinderen kunnen sporten uitproberen

Kinderen kunnen sporten uitproberen

Kinderen kunnen deze zomer hun portie energie kwijt op het speel- en sportterrein in de Tweegezusterslaan. Elke woensdagnamiddag proeven ze van verschillende sporttakken tijdens gratis sportinitiaties. 

“Je zou eens moeten komen kijken. Vandaag heeft op het speelterrein van de jeugddienst in de Tweegezusterslaan de 3de sessie van onze workshop skaten plaats. Ikzelf sta versteld van de behendigheid waarmee sommige jonge deelnemers hun skateboard hanteren.” aldus districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA). De schepen is megatevreden met het beweeg- en sportaanbod dat de jeugddienst deze zomer aanbiedt. Brydenbach: “Kinderen kunnen er deelnemen aan gratis sportinitiaties. Op het programma staat o.a. korfbal, capoeira, skateboarding, kickbox en freerunning. Tussendoor zorgen de animatoren voor de meest originele spelletjes en zijn er workshops graffiti en beeldende kunst. Bij slecht weer wordt een alternatief programma voorzien in de turnzaal.” Kinderen moeten wel onder begeleiding zijn van een volwassene.

Maar er gebeurt nog veel meer tijdens deze zomer. Schepen Brydenbach: “Onze jeugddienst heeft een A-kaartaanbod uitgewerkt waar we van onze kinderen echte globetrotters zullen  maken. We nemen hen virtueel mee op wereldreis met een tal van leuke activiteiten. En daarnaast zal er ook worden ingezet op speelstraten. Extra sport- & spelmateriaal, maar eveneens een vleugje cultuur & enkele verrassingsacts zullen aan bod komen.” Korte speelstraten voor augustus kunnen nog steeds aangevraagd worden.

Meer info:

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/jeugd/laat-je-kind-proeven-van-verschillende-sporten

https://www.antwerpen.be/info/5c4876232517b0080140c956/speelstraten-in-deurne-geef-kinderen-speelruimte-en-leer-je-buren-beter-kennen

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)