Select Page

Geen passerelle tussen Rivierenhof en park Groot Schijn

Geen passerelle tussen Rivierenhof en park Groot Schijn

De Ruggeveldlaan is een drukke verbindingsweg tussen Deurne Noord en Zuid en scheidt het provinciaal groendomein Rivierenhof en het stedelijk sportpark Groot Schijn.

Het Rivierenhof is een publiekstrekker maar ook het nieuwe Park Groot Schijn groeit zienderogen. Er zijn tal van sportclubs en jeugdverenigingen gehuisvest en binnenkort opent er een multifunctioneel zwembadcomplex met ligweide. Maar de twee parken zijn van elkaar gescheiden door de drukke Ruggeveldlaan waardoor de twee domeinen losliggende eilanden zijn. Opdat bezoekers gemakkelijk van het ene park naar het andere zouden kunnen gaan, heeft provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) een voorstel tot oplossing. Claessen: “ Dankzij een parkwegbrug zou je als voetganger en fietser vlot en veilig de Ruggeveldlaan kunnen oversteken. Visueel zou het een éénvormig park worden zonder aan de eigenheid van beide domeinen te raken. Anderzijds zou het autoverkeer op straatniveau vlotter kunnen verlopen.” Jan Claessen vroeg dan ook aan de provincie om de haalbaarheid van een fiets- en voetgangersbrug te onderzoeken.

Het provincieraadslid kreeg een negatief antwoord van provinciaal gedeputeerde Jan de Haes (N-VA). Claessen: “De prioriteiten in de provincie liggen bij bovenlokale fietspaden en in het bijzonder de fiets-o-strades. Tussen haakjes, waar ook fietsbruggen worden aangelegd. Volgens de gedeputeerde kan met kleine ingrepen al iets gebeuren aan een vlottere overgang. En versterk je met een brug alleen maar het autoverkeer.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)