Select Page

Vanaf volgende week kleurt Deurne roze

Vanaf volgende week kleurt Deurne roze

Vanaf volgende maandag breidt de roze parkeerzone in Deurne zich uit. De grens van de zone wordt bijna overal verlegd naar de stadsgrens. En het winkelstraatprincipe in de Herentalsebaan wordt eveneens uitgebreid.

De buurten Ertbrugge en Zwarte Arend-Ruggeveld in het oosten van het district kleuren vanaf volgende week roze. Naar het zuiden toe, in de buurt Boterlaar-Silsburg verschuift de grens van de parkeerzone naar de districtsgrens. Idem dito in buurt Eksterlaar. Buurt Drakenhof-Langbaanvelden wordt eveneens parkeerzone en in buurt Vliegveld worden de resterende straten vanaf volgende week ook roze ingekleurd. Het winkelstraatprincipe in de Herentalsebaan wordt uitgebreid naar parkeerterrein Elite en parkeerterrein Keteleer en doorgetrokken tot het kerkhof van Silsburg, het parkteerterrein voor de ingang inbegrepen.

In de roze zone betaal je van 9 tot 19 u. Het tarief bedraagt € 3,50 voor een dag. Je kan ook een week- of een maandabonnement nemen. Dan betaal je respectievelijk € 17,50 of € 70,00. Er zijn nog enkele plaatsen waar het betaald parkeren niet wordt ingevoerd: een deel van de Manebruggestraat, een deel van de Vleerakkerstraat, Fort III-straat, August van Putlei, Aimé de Graevestraat, een deel van de Grensstraat en een deel van Waasdonk. Dat komt door het grillige verloop van de stadsgrens.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Patty

    Alè , Borsbeek wil weer niet mee?

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)