Select Page

Kasteel Boterlaerhof is mooier dan ooit tevoren

Kasteel Boterlaerhof is mooier dan ooit tevoren

Kasteel Boterlaerhof dat vier jaar geleden door brand nog zwaar werd beschadigd, schittert als ooit tevoren.

Vandaag werd kasteel Boterlaerhof officieel geopend. Nieuwe kasteelvrouw Kelly Michielsen en kasteelheer Johan Van Nuffel zullen het kasteeltje uitbaten als een verblijfscentrum voor jongeren. Er zullen vormingsinitiatieven plaatsvinden en evengoed jeugdkampen en schooluitstappen. Zowel in het kasteel als in het bijhorend koetshuis kunnen een honderdtal jongeren onderdak vinden. Op het 2,5 grote domein werd ook een multifunctionele hall rechtgetrokken. Met het begin van de zomervakantie worden de eerste gasten verwacht.

Kasteel Boterlaerhof reikt terug tot de 16de-eeuwse hofstede in bezit van ene Cornelis van Ekeren. Het werd daarna een brouwerij. In 1626 kocht jonker Herman Dassa het goed en liet er een omwaterd lusthof van maken.  In 1907 werd het hof door brand geteisterd en nog hetzelfde jaar heropgebouwd in neotraditionele stijl. Door de aanleg van de autosnelweg E34/E313 werd het gebouw gescheiden van de vroegere inkomdreef en de toegang ter hoogte van Peter Benoitstraat en werden de grachten gedempt. In 2015 werd Boterlaarhof weer door brand geteisterd. Om eens te meer als een ‘Feniks uit zijn as te herrijzen’.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)