Select Page

Bouw nieuwe brug is van start gegaan

Bouw nieuwe brug is van start gegaan

De werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe fietsersbrug naast de E34/E313, over de Ruggeveldlaan, zijn van start gegaan. De brug zou klaar zijn in het voorjaar.

De fietsersbrug is onderdeel van de fietsostrade F107. Die vertrekt aan het Ringfietspad en loopt via de Collegelaan (Borgerhout) langs de Wouter Haecklaan en Vaartweg in Deurne naar het Rondpunt van Wommelgem. Met de realisatie van de fietsersbrug wordt een belangrijke, ontbrekende schakel uitgevoerd in deze fietsostrade. Het fietspad wordt ingewerkt in de helling van de E313 en sluit aan op de Vaartweg en de Peter Benoitlaan.

De nieuwe brug heeft nog geen naam. Daarom lanceert het district een oproep om voorstellen in te dienen. Maar let op, om een naam te geven bestaan er regeltjes.

  • Een begrip moet een duidelijke link hebben naar de plaatselijke geschiedenis, het kunst- en cultuurleven, de plaatsnaamkunde en de volkskunde.
  • Een persoon moet vanuit historisch, wetenschappelijk of algemeen-maatschappelijk oogpunt belangrijk zijn, met de voorkeur voor een figuur die voor Deurne of voor de onmiddellijke omgeving van betekenis was. De naam van een nog levende persoon mag niet worden gebruikt;
  • De brug zou ook kunnen worden vernoemd naar een lid van de koninklijke familie, overleden of nog in leven, Maar enkel indien daartoe vooraf instemming van de regering werd verkregen.

Voorstellen moeten ten laatste op 24 januari zijn ingediend. Uit al suggesties wordt een lijst opgemaakt en voorgelegd aan het stadscollege: https://formulier.csjdatabank.be/Voorstel_Naam_Fietsersbrug_Deurne

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)