Select Page

Zal Deurne volgend jaar nog kunnen zwemmen?

Zal Deurne volgend jaar nog kunnen zwemmen?

Districtsraadsleden Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) en Kristof Vissers (PVDA) hielden in de districtsraad een interpellatie over het beschikbare zwemwater in Deurne.

De twee raadsleden stelden dat het nieuwe zwembad Sportoase Groot Schijn op Ruggeveld, waar nu de ijsbaan staat, op zijn vroegst eind 2020 de deuren zou openen. Voor Deurne heeft een latere opening dan gepland grote gevolgen, zowel voor scholen als voor sportclubs. De wedstrijdplanningen van de sportclubs lopen tot de zomer van 2019. Zij beginnen wel in de loop van de volgende maanden hun planning voor het seizoen 2019-2020 te maken.

De interpellanten vroegen aan districtsschepen voor sport, Elke Brydenbach (N-VA) naar de stand van zaken, zowel voor het zwembad Groot Schijn als voor Arenazwembad. Of er al afspraken zijn over de verhuizing en of alle clubs in het nieuwe zwembad terecht kunnen? En hoe zat het met de scholen? Of er daar al contacten waren geweest over het schoolzwemmen?

Giuliana Chirinos geeft de reactie van de schepen weer: “Brydenbach antwoordde dat Arena zeker zal open blijven zolang Sportoase niet operationeel is. Volgens de schepen zal de huidige werking maximaal overgezet worden naar het nieuwe bad. Eerst moet nog de bouwvergunning worden afgeleverd en slechts dan kunnen de werkzaamheden beginnen. Sportoase zal hoogstwaarschijnlijk ten vroegste in de zomer van 2021 open gaan. Brydenbach gaf ook mee dat er momenteel nog niets is gepland in verband met de verhuis, maar de betrokken partijen gaan wel gaan samenzitten zodra dit nodig is.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)