Select Page

De ene zijn dood, is de andere zijn brood

De ene zijn dood, is de andere zijn brood

Vorige week werd in het Rivierenhof een grootscheepse reddingsactie opgezet om de grote vissen uit de roeivijver te redden en een nieuw onderkomen te geven in de visvijver. Maar wat met de kleine visjes die door de mazen van het net zwommen?

Parkbezoeker Jan Mertens merkte tijdens zijn dagelijks wandelingetje in het park heel wat bedrijvigheid op in de oude roeivijver. Mertens: “In de uitdrogende vijver krioelt het nog van achtergebleven kleinere vissen. Een festijn voor talloze blauwe reigers en zelfs witte zilverreigers. Tja, de ene zijn dood, is de andere zijn brood.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)