Select Page

Verkeersbegeleidende ingrepen moeten Gallifortlei veiliger maken

Verkeersbegeleidende ingrepen moeten Gallifortlei veiliger maken

De Gallifortlei, van oudsher een winkelstraat, is aan een opleving bezig. Winkels worden terug geopend: bakkers, kruideniers, kappers, cafés, een communicatieadviesbureau en er is ook het hoofdkantoor van BPost, tegenwoordig met pakjesautomaat.

De Gallifortlei is eveneens een drukke verbindingsweg tussen de Bisschoppenhoflaan en de Turnhoutsebaan. Het is een belangrijke fietsverbinding tussen Deurne-Noord en het centrum van Deurne met scholen, supermarkten en het districtshuis. Verkeerstellingen hebben aangegeven dat er meer fietsers en voetgangers zijn dan auto’s en vrachtwagens.

Helaas wordt er veel te snel gereden in de straat. Onderzoekt toont aan dat vooral schoolkinderen de straat ervaren als ‘erg gevaarlijk’. Auto’s rijden te snel en houden zich niet aan de nochtans wettelijk opgelegde afstand van 1 meter. Daarom worden er negen verschillende verkeersbegeleidende ingrepen gedaan in de Gallifortlei. In het ontwerp werd rekening gehouden met de opmerkingen van de fietsersbond. Er is voldoende afstand tussen de boordsteen en het buskussen zodat  fietsen en bakfietsen zonder problemen kunnen passeren.

“Het is een bijzonder zware ingreep”, aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “maar noodzakelijk om de snelheid op de Gallifortlei, een zone 30 nota bene, naar beneden te krijgen. Op die manier wordt één en ander veiliger voor de honderden fietsers die vandaag door de straat rijden. Voor een definitieve aanleg moeten wij wachten tot na 2024.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)