Select Page

Drakenhoflaan en Borsbeeksesteenweg liggen er erbarmelijke bij

Drakenhoflaan en Borsbeeksesteenweg liggen er erbarmelijke bij

Het fietspad en de stoep op Drakenhoflaan en Borsbeeksesteenweg, liggen er in een erbarmelijke toestand bij. Dat is toch de mening van enkele districtsraadsleden.

“De fiets- en voetpaden van de Borsbeeksesteenweg en de Drakenhoflaan hebben last van opdrukkende boomwortels. Daardoor moeten fietsers en voetgangers zich over een hobbelig parcours voortbewegen.” aldus districtsraadslid Sandra Wintershoven (V.B.). Zij stelde dan ook een schriftelijke vraag aan het districtscollege. Winterhoven wilde weten of er al klachten over deze straten waren ingediend. En wat het districtscollege van plan is te doen. In februari had ook districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) de aandacht op de slechte staat van het fietspad gewezen. “Een mountainbikeroute” had Chirinos het genoemd.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) antwoordde dat het voorbije jaar er 27 herstellingen werden uitgevoerd. Die hadden te maken met wateroverlast, opdrukkende boomwortels, kapotte boomspiegels, losse tegels, … Maar een eerder geplande vernieuwde aanleg van de straat is geschrapt omdat de toestand van andere straten slechter was. Het district neemt de straat wel mee op in een onthardingsproject en hoopt op die wijze iets aan de straat te kunnen doen. Opmerkelijk in het antwoord van de districtsburgemeester is een vermelding van een beslissing van de vervoersregioraad dat de tram zeker niet langs de Drakenhoflaan en Borsbeeksesteenweg naar Borsbeek zal worden doorgetrokken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)