Select Page

Spontane staking bij Delhaize

Spontane staking bij Delhaize

Deze ochtend brak een spontane staking uit bij de Delhaize aan de Ter Heydelaan. Lezer François Verstraelen stond voor een gesloten deur. Hij doet zijn verhaal.

“De klanten die aan de deur van de Delhaize stonden, waren verbaasd. Ze troffen een ‘stakingspiket’ aan.” Verstraelen legde zijn oor te luisteren bij de actievoerders: “Blijkbaar rommelt het al langer tussen directie en personeel. Het zou gaan over een tekort aan personeel. Volgens de mensen aan de deur is hun supermarkt onderbemand. Vooral bij het aanvullen van de rekken is dat voelbaar.”

Iets over 13 u hadden directie en vakbonden dan blijkbaar een akkoord bereikt en ging de winkel weer open. Verstraelen: “Ik hoorde zeggen dat er twee personeelsleden bijkomen. Niet iedereen van de stakerspost vond dat voldoende.” De andere supermarkten van Delhaize bleven open.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)