Select Page

Tussen hangen en wurgen

Tussen hangen en wurgen

Terwijl al heel wat deelsectoren van de horeca weer kunnen werken en creatief omgaan om zoveel mogelijk klanten in hun zaak te kunnen bedienen, hebben cateraars nog steeds geen enkel perspectief om terug aan de slag te gaan. Een van die getroffen cateraars is Benny Van Loon uit Deurne. Hij doet zijn verhaal aan Gazet van Deurne.

Al sinds het uitbreken van de coronacrisis is cateraar Benny Van Loon noodgedwongen inactief. Van Loon: “Na 6 maanden zijn de cateraars en feestzalen de vergeten, compleet opgeofferde sector van de horeca. We blijven in de kou staan doordat restaurants ons werk overnemen. Zelfs door de eigen vakorganisatie Horeca Vlaanderen worden we al maanden gesust en in een doodsslaap gewiegd. Onze sector wordt opgeofferd, maar waarvoor?” Benny Van Loon trekt nu samen met 549 collega’s naar de rechtbank om de overheid in gebreke te stellen.

Van Loon: “Wat ons dwars zit, is de onduidelijke communicatie. We zien hoe restaurants de feestjes als babyborrels, communiefeestjes, huwelijksfeesten, enz.… overnemen. We eisen dan ook dat we weer bedrijfsevents, met de algemene horecareglementering, in een professioneel kader, tot 200 personen binnen en 400 buiten kunnen organiseren.” Wat de cateraars ook zwaar valt is dat aanvankelijk bleek dat zij volgens het Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen ook recht zouden hebben op de corona-hinderpremie. Doch 6 maanden later blijkt dat uitbetaalde hinderpremies heel sterk verschillend zijn en dat een aantal onder hen de premie moeten terugbetalen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)