Select Page

Brand zet 14 mensen op de straat

Brand zet 14 mensen op de straat

Vannacht rukten de ordediensten in grote getallen uit naar de Van Notenstraat. Daar was brand ontstaan.

Het getroffen gebouw telt vier verdiepingen en biedt onderdak aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het was omstreeks middernacht dat alarm werd geslagen. Brandweer, politie en ziekenwagens kwamen onmiddellijk ter plaatse. Woordvoerster van de Antwerpse brandweer, Jasmien O, geeft meer uitleg: “Het vuur is ontstaan op de eerste verdieping en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Daarom moesten wij de bewoners, 14 in het totaal, evacueren. Dat gebeurde met de ladderwagen. Zes ervan zijn in het ziekenhuis opgenomen omdat ze lichte rookintoxicatieverschijnselen vertoonden.” De bewoners konden dezelfde nacht niet meer naar hun kamers en werden elders opgevangen. De studio waar het vuur ontstond is onbewoonbaar verklaard. Hoe de brand is begonnen, kon de woordvoerster nog niet vertellen: “Dat maakt deel uit van het verdere onderzoek.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)