Select Page

Meer camera’s in Deurne Noord

Meer camera’s in Deurne Noord

De stad Antwerpen investeert dit jaar 1,3 miljoen euro in de uitbreiding van het cameranetwerk van de politie. Een deel van de nieuwe toezichtscamera’s komt in Deurne Noord.

Het cameranetwerk van de politiezone Antwerpen is het grootste in Vlaanderen, maar de stad Antwerpen blijft jaar na jaar verder investeren in de uitbreiding ervan. De politie zet ook steeds meer in op het gebruik van ANPR-technologie. Deze zogeheten slimme camera’s zijn in staat om de nummerplaten te registreren. Buiten de Ring komen er vooral nieuwe ANPR-camera’s rond het Kiel en Deurne-Noord. “Dit zijn dichtbevolkte wijken die gevoelig zijn voor verkeersonveilig gedrag en drugsproblematieken”, aldus Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “De ANPR-camera’s kunnen zowel de verkeersveiligheid als de opsporing door de politie ten goede komen.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) reageert tevreden: “Wij zijn bijzonder blij dat de stad Antwerpen opnieuw investeert in ANPR camera’s voor Deurne-Noord. Eigenaars met openstaande boetes, onverzekerde, gesignaleerde en gestolen wagens, maar ook door het rood licht rijden wordt nu een stuk moeilijker. En als de camera’s in de toekomst kunnen worden ingezet om de blauw zone rond het sportpaleis te handhaven is dat mooi meegenomen”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 77%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 3

(advertenties)