Select Page

Groen pleit voor meer schoolstraten

Groen pleit voor meer schoolstraten

De partij Groen voerde deze ochtend actie aan de schoolpoorten van basisscholen Sint Rumoldus, De Linde en Hoedjes van papier.

Nu de kinderen opnieuw naar school mogen, is het belangrijk dat dit veilig kan. Het autoverkeer aan de schoolpoorten moet worden geweerd. Groen pleit daarom voor meer schoolstraten. De ecologische partij ziet schoolstraten als het sluitstuk van een echt mobiliteitsbeleid. Het STOP-principe, Stappers, Trappers, Openbaar vervoer en Personenvervoer – in die volgorde, staat daarbij voorop. In woonwijken weer je daarbij sluipverkeer. Districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra: “Buurtbewoners blijven Groen aanspreken over onaangepast rijgedrag in hun wijk. Er is nood aan meer handhaving in zone 30 en hardnekkige overtreders moeten worden gestraft. De ambitie moet zijn dat een 12-jarige zelfstandig en op een veilige manier naar school kan.”

De procedure om een schoolstraat in te richten, moet worden vereenvoudigd. Een belangrijke struikelsteen voor het invoeren ervan is het vinden van mensen die dagelijks de straat afsluiten. Groen pleit voor medewerkers uit de sociale economie om die taak op te nemen. Zo creëert de stad ook tewerkstelling. Tenslotte kunnen de afsluitsystemen worden verbeterd. Chirinos: “Groen vraagt dat de stad een campagne voert om scholen warm te maken voor de schoolstraten. En dat de stad het aanbod verder ontwikkelt met een begeleidingsteam, opgeleide medewerkers om de straat af te sluiten, en verschillende afsluitsystemen.”

Foto: De actievoerders aan basisschool De Linde met (vlnr) districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra, Michaël Eulaers en gemeenteraadslid Karen Maes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)