Select Page

Hortence Dessy is 102 jaar

Hortence Dessy is 102 jaar

In het dienstencentrum ‘Rozenboom’ in Deurne Centrum was het de 23ste oktober feest. Er wonen heel wat oudere dames maar een 102 jarige is toch een zeldzaamheid.

Hortence ‘Tenceke’, geboren op 23 oktober 2021, is een kwieke dame die nog maar sinds kort een rollator gebruikt omdat ze wat minder stevig op haar benen staat. Ik heb een heel gesprek met haar gehad want vertellen kan ze nog als de beste.

Tot haar 3 jaar woonde ze in Borgerhout, de volgende 7 jaar met ouders en grootouders in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord en daarna verhuizen ze samen naar de Schotensesteenweg in Deurne waar ze tot 2019 is blijven wonen. In de Offerandestraat krijgt Tenceke een opleiding voor modiste, zijzelf had graag voor kleuteronderwijzeres gestudeerd maar de school ontraadde dat ‘omdat er al zoveel waren die geen werk hadden’. Om te vermijden dat ze opgeroepen zouden worden, volgen alle modinettes nog twee extra jaren opleiding in de Handelsstraat. Ze was heel sportief en speelde korfbal in een club in Deurne Zuid waar ze haar man, John Verijke, leerde kennen. Ze speelde daar van haar 18e tot haar 30e.

In 1944 huwen John en Hortence.  Ze krijgen twee kinderen, Marc en Frank die op 9 jarige leeftijd overlijdt. Samen met John zingt ze in een koor en ze gaan regelmatig wandelen met de natuurvrienden. In 2012 sterft John en blijft ze alleen achter. Ze verhuist pas in augustus 2019 naar ‘De Rozenboom’.

We kennen haar als een vriendelijke, goedlachse vrouw met eindeloze verhalen en een prachtig geheugen.  We hopen allen dat we haar nog heel lang bij ons mogen houden. Bedankt Hortence dat ik zo’n lange babbel met jou mocht houden.

Niki Deschepper

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)