Select Page

Twee acties voor een proper Deurne

Twee acties voor een proper Deurne

Op 19 september is het ‘World Clean Up Day’. Over de hele wereld komen miljoenen mensen samen om zwerfvuil op te ruimen. Ook in Deurne zijn er verschillende initiatieven.

Deurne ruimt op met DROP

Natascha Carnier is coördinator van DROP, wat staat voor Deurne Ruimt OP. Zij legt uit wat er zal gebeuren: “Vorig jaar ruimden we het Rivierenhof op en gingen ook heel veel vrijwilligers ‘met de grove borstel’ door hun eigen wijken. Dit jaar nemen we gezamenlijk de Bremweide onder handen.“ De Bremweide aan het Bosuilstadion is een geliefde locatie voor sportliefhebbers en wandelaars. Maar de groenzone wordt volgens de jonge vrouw nog veel te vaak gebruikt als dumpingzone van allerhande rommel en zwerfvuil.

DROP! vzw verbindt aan de schoonmaakactie een wedstrijd. Wie op 19 september een ludieke foto van zichzelf post op social media, maakt kans op tickets en kortingsbonnen van de vele sponsors. Omwille van de Covid-19 maatregelen is het noodzakelijk om in te schrijven. Er kunnen maar 200 personen deelnemen. Carnier: “We hadden er graag een feestelijke opruimactie van gemaakt, maar gezien de huidige gezondheidssituatie kunnen we helaas niet echt gezellig samen iets drinken of eten achteraf. Wel kan iedereen na het afronden nog genieten van een dj-set.”

Inschrijven doe je via de website www.dropantwerpen.be. De eerste 25 ingeschreven deelnemers krijgen bovendien ook nog een tote bag met leuke gadgets cadeau.

Warme actie tegen zwerfvuil in Deurne

Bij een tweede actie ligt de focus op de parken in het district. “Het zijn stuk voor stuk groene parels, waar inwoners plezier en verkoeling zoeken. Toch worden ze vaak ontsierd door afval in bermen, op graspleinen en onder bomen.” aldus Alain Hoeckx, trekker van deze actie met de naam ‘Deurne Ruimt op’: “Van het Rivierenhof tot Gemeentepark Bremweide, van het Boekenbergpark tot Park Groot Schijn: alle Deurnese parken krijgen een propere make-over.” Opruimmateriaal zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken worden ter beschikking gesteld door het district en kunnen afgehaald worden aan het districtshuis.

Hoeckx gaat verder: “Mensen die deelnemen, doen dat natuurlijk omdat ze houden van hun wijk, district en stad. Maar er is ook een wedstrijd voorzien voor iedereen die mee aan de slag gaat. Wanneer deelnemers een foto uploaden op de website van hun deelname aan Deurne Ruimte Op, maken ze kans op een prijs.”

Alle informatie én het inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website: www.deurneruimtop.be.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)