Select Page

Drakenhoflaan als speelstraat blijft nazinderen

Drakenhoflaan als speelstraat blijft nazinderen

Het artikel op deze nieuwsblog over de Drakenhoflaan als speelstraat heeft voor heel veel reacties gezorgd. Het leidde ook tot een schriftelijke vraag in de districtsraad.

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) was na het lezen van het artikel zelf poolshoogte komen nemen van de speelstraat. Hij stelde vast dat er enkele kinderen aan het spelen waren en er een tafeltje stond waar 4 ouders zaten. Het raadslid stuurde prompt een schriftelijke vraag naar districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). Dirckx vroeg zich af waarom het districtscollege een gunstig advies had gegeven niettegenstaande de Drakenhoflaan een wijkverzamelweg is en een straat met belangrijk doorgaand verkeer? Dirckx: “Een doorgangsweg bovendien waarvoor geen alternatief is.”

Districtsburgemeester Sekeris stuurde terstond een antwoord terug “Het districtscollege heeft in 2020 sterk ingezet op speelstraten en buurtfeesten, waarbij een deel van de straat autovrij werd, en andere lokale initiatieven omdat wij ervan uit gingen dat een heel aantal mensen niet naar het buitenland zouden reizen, maar hun vakantie zouden doorbrengen in eigen land. Het districtscollege heeft voor deze aanvraag een gunstig advies gekregen van de juridische dienst, kwaliteitscontrole, verkeerspolitie, jeugddienst en de technische consulente. Het districtscollege en de medewerker Deurne Ding Dong hebben een bezoek gebracht aan de Drakenhoflaan. Wij hoorden van de organisatoren dat de speelstraat een succes was.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)