Select Page

“Café Beukenhof is café Peukenhof”

“Café Beukenhof is café Peukenhof”

Tijdens een babbeltje in de buurt Eksterlaar hoorden we het verhaal van de ongelijke strijd van een straatvrijwilliger met de sigarettenpeuken op de hoek van de Van Den Hautelei en het Eksterlaar.

De straatvrijwilliger in kwestie wil zijn naam niet in Gazet van Deurne maar wil wel zijn verhaal vertellen. We noemen hem voor de gelegenheid Bob: “Tijdens schoonmaakacties botsten we op enkele plekken waar peuken massaal op de grond werden gegooid. De Hoeve aan de Mortselsesteenweg en Velodepot aan de Van Den Hautelei namen onmiddellijk maatregelen toen wij het probleem uitlegden.”

Op de hoek Van Den Hautelei – Eksterlaar is café Beukenhof gevestigd. De rokers zijn daar schijnbaar hardleers. Bob: “De trottoir en de goot liggen bezaaid met sigaretteneindjes. Beukenhof zou beter zijn naam veranderen in Peukenhof.” Het probleem beperkt zich niet tot het café alleen. Bob: “Ook van de balkons boven de drankgelegenheid werpen bewoners hun peuken naar beneden.” Voor Bob is dat onaanvaardbaar: “Sigarettenpeuken komen in de riolen terecht en vloeien zo uiteindelijk in de zee.” Niet onbelangrijk detail: café Beukenhof blijkt de zaak van Melissa Zoete te zijn. Zij is ook districtsraadslid voor het Vlaams Belang.

Wij willen van Bob ook nog weten of hij het district hierover al heeft aangesproken. Hij haalt zijn schouders op: “Uiteraard. Maar dat haalt niet zoveel uit. In de winterbrochure van het district werd gedreigd met boetes van 350 euro. Maar zonder handhaving heeft dat geen effect.“

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *