Select Page

Drukke dagen voor de politie in Deurne

Drukke dagen voor de politie in Deurne

Terwijl de mensen het voorbij weekeinde in Deurne naar boven keken naar reuzen en vliegtuigjes keek de lokale politie aandachtig rond. En met resultaat.

Het wijkteam van Deurne-Noord controleerde op verkeersinbreuken in hun werkgebied. Er werd prioritair werk gemaakt van roodrijders en mensen die reden met de gsm achter het stuur. Tijdens de actie werden ook 2 sluikstorters op heterdaad betrapt. 54 bestuurders kregen een boete voor rijden met hun gsm in de handen. 28 bestuurders negeerden het rode licht en 19 bestuurders vertraagden niet voor het oranje licht. Verder werden nog 37 parkeerovertredingen vastgesteld en beboet.

Het wijkondersteuningsteam van de Unolaan dan weer herkende tijdens anoniem toezicht in Deurne een gezochte man ter hoogte van het Sint-Pauluspad. De man werd al sinds begin dit jaar gezocht omdat hij de gevangenis had ontvlucht. Hij werd meteen gearresteerd en kreeg een lift naar de cel. Hij was in het gezelschap van een andere man die vrij was onder voorwaarden. Deze had cannabis op zak en schond zo zijn probatiemaatregelen.

Het wijkondersteuningsteam kon ook dealers vatten. Een man reed traag rond op een bromfiets terwijl hij bezig was op zijn gsm. Er werd vastgesteld dat hij in de Tweegezusterslaan kort contact legde met iemand en nadien verder reed. Na controle werd duidelijk dat er een drugsdeal had plaatsgevonden. De verdachte (18) probeerde zich nog te verzetten, maar werd gearresteerd. Hij was in het bezit van 955 euro, drie gsm-toestellen en een kleine hoeveelheid cocaïne. Zijn bromfiets had een gestolen nummerplaat en was niet ingeschreven of verzekerd. Het rijtuig werd mee in beslag genomen.

Een andere dealer werd gevat in de omgeving van de Ter Rivierenlaan. Twee mannen werden betrapt nadat ze juist cannabis hadden gekocht. Ze bleken beroep te doen op de diensten van een 44-jarige man die dealde vanuit zijn woning. Daar werd een halve kilo cannabis en 700 euro cash in beslag genomen. Ook deze verdachte man werd gearresteerd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)