Select Page

Straten in Deurne Oost worden onthard

Straten in Deurne Oost worden onthard

Eind 2018 kreeg GruunRant van de Vlaamse overheid subsidies voor het project ‘GruunRant Onthardt’. Waarmee de organisatie in de noordrand van Antwerpen een golf van ontharding in gang zou zetten. Opdat hemelwater in de grond zou kunnen dringen en ook opdat verkoeling zou kunnen optreden. Dit project kent nu een uitloper in Deurne.

Het district Deurne start met enkele partners een project om drie straten tussen de Schotensesteenweg en de Ruggeveldlaan te ontharden, te vergroenen en te verblauwen. Dat kadert in het Klimaatplan 2030 van de stad Antwerpen. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) geeft uitleg: “Wij merken tegenwoordig dat het Beschermd Landschap Ertbrugge een verkoelend effect heeft op Deurne. Dat verkoelend effect gaat echter voor een groot stuk verloren door de verharding in de omliggende straten. Daarom willen wij de Jaak Van Rillaerlaan, Karel Van Overmeirelaan en de Frans van Heymbeecklaan graag ontharden zodat het verkoelend effect van Ertbrugge als het ware in de wijk wordt gezogen”.

Het district doet hiervoor onder andere een beroep op ‘Antwerpen aan ’t Woord’, een organisatie die ervaring heeft opgebouwd rond participatie. Het district wil met de bewoners een toekomstvisie uitwerken en die wordt vertaald in een realistisch ontwerp. Nog deze zomer zal het district proberen om zo veel mogelijk bewoners van de straten te bereiken en te kijken in welke mate zij willen bijdragen aan het project en zelfs aan de uitvoering.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)