Select Page

Drie eikenboompjes zijn verwijderd

Drie eikenboompjes zijn verwijderd

Op de Boekenberglei werden drie jonge eikenboompjes verwijderd. Ze bleken in slechte staat te zijn.

Groenwerkers verwijderden vandaag drie boompjes uit de eikendreef van de Boekenberglei, het deel tussen Jozef Verbovenlei en Drakenhoflaan. De boompjes waren twee jaar geleden aangeplant om gaten in de dreef op te vullen. Maar volgens een van de groenwerkers zijn ze genekt door de twee voorbije zomers. “De toppen zijn afgestorven door de aanhoudende droogte.” merkte hij op. De jonge aanplant kreeg wel water toegediend.

De Boekenberglei en de Venneborglaan zijn de enige twee eikendreven in Deurne. De aangeplante boomsoort is Zomereik (Quercus robur), door de bosbouw ook ‘inlandse eik’ geheten. De bomen zijn volgens groendeskundige Juul Slembrouck 140 tot 150  jaar oud. In de dreef ontbreken 11 bomen die ooit zijn omgelegd om er parkeerplaatsen voor auto’s te maken. Tussen al die eiken staat ook een tweestammige Esdoorn. Aan de Sint Jozefkerk zijn na werkzaamheden berken aangeplant in plaats van de eikendreef door te trekken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)