Select Page

Aangepaste werking natuurlijk zwembad Boekenberg bij hitte

Aangepaste werking natuurlijk zwembad Boekenberg bij hitte

Vanaf vandaag wordt het erg warm. Er komt een aangepaste regeling voor openluchtbad Boekenberg bij extreme hitte.

Tijdens de openingsuren zijn in aparte blokken van anderhalf uur (op zondag twee uur) telkens 200 bezoekers op de ligweide en maximum 80 zwemmers tegelijkertijd toegelaten in de zwemvijver. Op drukke momenten wordt gewerkt met blokzwemmen en krijgen telkens 80 zwemmers per kwartier toegang tot het zwembad.

Bezoekers moeten vooraleer de ligweide te betreden, zich verplicht registreren via een QR-code die op verschillende plaatsen aan het hekwerk wordt uitgehangen of via een manuele inschrijving aan de toegangszone voor wie zichzelf niet digitaal kan registreren. Hierbij worden gegevens opgevraagd voor de contactopvolging in het kader van de coronabestrijding. Deze gegevens worden na vier weken gewist. Na registratie ontvangen bezoekers een polsbandje waarmee ze toegang krijgen tot de ligweide en de zwemvijver.

Zwemmen in het natuurlijk zwembad Boekenberg is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. De kleedkamers en lockers zijn gesloten, bezoekers hebben best hun zwemkledij reeds aan. Toiletten en een beperkt aantal douches zijn wel beschikbaar. Bezoekers moeten altijd voldoende afstand houden tussen zichzelf (of hun bubbel) en andere bezoekers op de ligweide. Bij verplaatsingen is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen boven de 12 jaar tenzij men zich verplaatst van en naar het zwembad of men stilzit op de ligweide.

Overzicht blokken

  • Maandag tot en met zaterdag – openingsuren van 12 tot 20 uur

o   Blok 1: 12 tot 13.30 uur (bezoekers voor dit eerste blok krijgen toegang tot de ligweide en kunnen registreren vanaf 11.30 uur)

o   Blok 2: 14 tot 15.30 uur

o   Blok 3: 16 tot 17.30 uur

o   Blok 4: 18 tot 19.30 uur

  • Zondag – openingsuren van 11 tot 18 uur

o   Blok 1: 11 tot 13 uur (bezoekers voor dit eerste blok krijgen toegang tot de ligweide en kunnen registreren vanaf 10.30 uur)

o   Blok 2: 13.15 tot 15.15 uur

o   Blok 3: 15.30 tot 17.30 uur

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)