Select Page

Deelnemers gezocht voor Expeditie Groene Vesten

Deelnemers gezocht voor Expeditie Groene Vesten

Op de hoek van Wouter Haecklaan – Collegelaan – Cornelissenlaan staat een kunstwerk van Diana Van Steen. Het is een werk van ‘Expeditie Groene Vesten’.

Bezoekers kunnen in augustus en september 37 kunstwerken ontdekken in het gebied van het nieuwe Ringpark Groene Vesten. ‘Expeditie Groene Vesten’ is een kunsttraject in de openlucht met als thema ‘over de Ring’ en gidst deelnemers langs bestaande en nog te vernieuwen of aan te leggen groene plekken langs beide kanten van de Ring. De tentoonstelling bevat in totaal 37 werken van zowel professionele als hobbykunstenaars. Het gaat om reproducties van schilderijen, foto’s en installaties, van telkens 2 op 2 meter. Bij elk kunstwerk staat meer informatie over het werk en de kunstenaar, en de plek in het toekomstige park waar men zich bevindt. Na het scannen van de QR-code aan een kunstwerk, krijgt men ook meer info, en kan men een aantal vragen over het toekomstige park beantwoorden.

Ringpark Groene Vesten

Ringpark Groene Vesten is zo’n 450 voetbalvelden groot en loopt langs weerskanten van de Ring van het Zuid tot aan de grens van Borgerhout met Deurne. Het maakt van deze zone langs de Ring een groene plek voor de buurt en de stad. Een ontwerpteam werkt hiervoor momenteel een eerste concept uit dat ervoor moet zorgen dat de omliggende wijken extra groene ruimte en een betere waterbuffering krijgen. Verhoogde bermen of schermen zullen het geluid van de Ring verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Tenslotte maakt het park nieuwe en veilige fiets- en voetgangersverbindingen doorheen de huidige bermen en naar de aanpalende wijken. Wijken die vandaag met hun rug naar de Ring liggen, kunnen een zicht krijgen op de vernieuwde groene ruimte.

Meewerken

Ook de buurtbewoners mogen tijdens het ontwerpproces input en feedback geven op de mogelijke plannen. Door tijdens de Expeditie de QR-code aan elk kunstwerk te scannen, en de vragen te beantwoorden, werken deelnemers mee aan de verdere groei van Ringpark Groene Vesten. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op het online participatieplatform (https://participatie.degroteverbinding.be/rgvexpeditie/ ) waar de Antwerpenaar geregeld naar heel specifieke antwoorden wordt gevraagd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)