Select Page

Voormalig Proximusgebouw ligt tegen de vlakte

Voormalig Proximusgebouw ligt tegen de vlakte

De afbraak van het voormalige gebouw van Proximus is bijna voltooid. Lezer Máire Ní Ghabháin kon de werkzaamheden vanaf haar terras volgen.

De sloop van het voormalige kantoorcomplex verliep vrij vlug. Nog maar een maand geleden begonnen de bouwvakkers met de afbraak. Grote hydraulische scharen hapten als voorhistorische monsters heelder stukken uit het oude Proximusgebouw. Wie het op de voet kon volgen, is Máire Ní Ghabháin. Zij was onder de indruk alhoewel de sloop van het gebouw soms juist iets teveel stof opleverde. Ni Ghabháin: “De karakteristieke winkel lag als eerste tegen de vlakte”. Nu de klus bijna voltooid is, nam zij enkele foto’s. Vanaf haar dakterras heeft zij nu een beter zicht op de zuidrand van Antwerpen. Als het terrein is opgeruimd, kan de bouw van 69 appartementen, een commerciële ruimte, een magazijn en een ondergrondse parkeergarage beginnen. Máire Ní Ghabháin is nog verzekerd van vele maanden kijkplezier.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)