Select Page

150 bomen worden geveld

150 bomen worden geveld

In het speelbos in park Groot Schijn is de groendienst van de stad Antwerpen bezig met het rooien van ongeveer 150 zieke sparren.

De sparren in het speelbos van park Groot Schijn zijn aangetast door de schorskever. Dit beestje van hoop en al een halve centimeter groot kan een ware ravage aanrichten. Het leeft tussen de schors en het hout van de boom. Het zijn de larven van de kever die de schade veroorzaken. In Wallonië en nog meer in Duitsland zijn heelder bossen aangetast. Volgens het OEWB (Office Economique Wallon du Bois) rukt het beestje op dank zij de opwarming van het klimaat. Bomen die zijn aangetast, verzwakken en sterven af. Om veiligheidsredenen verwijdert de groendienst de sparren. Volgens een van de groenwerkers gaat het om een 150tal bomen. Hij schat het op enkele procenten van het totaal aantal bomen. Omdat de sparren gegroepeerd staan, zullen er in het bos open plekken ontstaan. Daar zal de groendienst inheemse boomsoorten en struiken zoals de zomereik, winterlinde en hazelaar planten.

Nog deze maand zullen de sparren worden gekapt. In het najaar worden de boomwortels verwijderd en nieuwe bomen geplant. In de lente en de zomer mogen de vogels dan broeden en kunnen kinderen komen ravotten in het bos.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. mie

    test

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)