Select Page

Een ultraveilige oversteek aan de R11

Een ultraveilige oversteek aan de R11

Om van Deurne Zuid naar Fort III moet je de drukke en gevaarlijke Frans Beirenslaan (R11) oversteken. Mits een kleine ingreep is er een ultraveilige overgang voor fietsers en voetgangers.

Fort III in Borsbeek is een leuke wandelplek en fietsroute. Bovendien is er kunstschool Academia gevestigd, een school die ook veel Deurnenaren mag verwelkomen. Om er te komen moet je de drukke R11 oversteken. In het verleden kon dat op veilige wijze via de voetgangers- en fietstunnel aan de August Van Putlei of via de verkeerslichten aan de De Robianostraat. Maar sinds de tunnel aan de luchthaven is aangelegd, is er een nieuwe en een nog veiligere mogelijkheid bijgekomen. Piet Wollaert bracht het in de aandacht: “Rondom de tunnelmond is er een ventweg waar haast geen auto komt en een fietspad. Er is vanaf Waasdonk in de buurt Langbaanvelden een spontaan ontstaan weggetje langs een nutscabine. Zo kom je op de ventweg en kan je heel veilig naar het fort en terug.” Het voorstel van Piet Wollaert is dat het district met het nutsbedrijf afspraken zou maken om dit informeel paadje te verheffen tot een echte doorgang. Daarvoor hoeft enkel een hazelaar worden verwijderd en wat tegels of eventueel kiezels worden gelegd.

Er is nog een ander probleempje. Ventweg en fietspad gaat maar in één richting: vanaf Waasdonk naar Fort III. Wie terug wil, moet naar het kruispunt met de De Robianostraat fietsen. Wollaert: “Maak van die ventweg een fietsstraat, dan is het probleem opgelost.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)