Select Page

“Het Havenbedrijf wapperde met een ‘spookstudie’ over DeWaterbus”

“Het Havenbedrijf wapperde met een ‘spookstudie’ over DeWaterbus”

Het Havenbedrijf stopte met DeWaterbus op het Albertkanaal en verwees daarvoor naar een studie die zou aantonen dat het niet haalbaar was. De PVDA wilde dan ook die studie inkijken.

Op 24 december 2019 vroeg de PVDA de evaluatie op die het Havenbedrijf gebruikt als argument om de Albertkanaalroute van DeWaterbus af te schaffen. Volgens de wet op Openbaarheid van Bestuur moest het document binnen de 20 dagen worden afgeleverd. Gisteren, exact 20 dagen later, lag het document nog niet op tafel. En vandaag kreeg de PVDA een Excel file met de aantallen van de reizigers. Dat vindt Kristof Vissers, fractieleider van de PVDA in de districtsraad van Deurne erg mager: “Er was een proefperiode van twee jaar vooropgesteld. Al na tien maanden stootte het Havenbedrijf het traject terug af. In de pers werd bij herhaling naar een evaluatie verwezen om die beslissing te rechtvaardigen. Uiteindelijk blijkt het niet meer dan een simpel velletje met reizigersaantallen te zijn. Het Havenbedrijf wapperde met een spookstudie.”

De PVDA vraagt de Vlaamse Regering om het proefproject op de Albertkanaalroute terug op te starten en de pijnpunten op te lossen. Zoals het doortrekken van DeWaterbus tot diep in de haven langs de dokken. “Een proefperiode van twee jaar moet twee jaar duren, en geen tien maanden. Er is nood aan investeringen en experimenten voor alternatieve vervoersmiddelen, zeker met de Oosterweelwerken in het vooruitzicht. Onderzoek de piste van het Albertkanaal degelijk”, besluit Vissers.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)