Select Page

Wat komt er op de plek van de sorteerstraten?

Wat komt er op de plek van de sorteerstraten?

In juni worden in Deurne twee sorteerstraten afgebroken: in de Venneborglaan en in de Van Duyststraat. Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) wilde hierover meer informatie en stelde een vraag aan het districtscollege.

Raadslid Dirckx licht zijn vraag toe: “De sorteerstraat van de Venneborglaan staat op het trottoir. Ik wilde weten of de stoep ter hoogte van de sorteerstraat terug wordt aangelegd in de oorspronkelijke staat. En wat gebeurt er dan met het parkeerverbod? Komen er terug glasbollen op deze plaats of blijft de bestaande ondergrondse glasbol behouden?” Ook over de sorteerstraat in de Van Duyststraat had Dirckx vragen: “Gaat het districtscollege de vrijgekomen plaats terug inrichten als parkeerplaatsen of is het college iets anders van plan? Als het iets anders is, wat wordt het dan?”

De vraag was gericht aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), die prompt antwoordde: “De sorteerstraten verdwijnen omdat de ene ver van alle andere sorteerstraten lag en de omrijfactor voor de ophaaldiensten vrij groot was. De andere was een ‘hotspot’ voor sluikstorters. De glasbollen blijven echter behouden.” Op het ‘Werkoverleg Ondergrondse SorteerStraten’, een administratief overleg tussen betrokken diensten zoals SW openbaar domein, mobiliteit, politie, brandweer, districten, buurtregie,… zal het district inspraak krijgen over de invulling van de vrijgekomen ruimte.  Sekeris: “Het districtscollege heeft nog geen beslissing genomen en zou graag suggesties ontvangen vanuit de districtsraad.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)