Select Page

Gevaarlijk kruispunt gaat op de schop

Gevaarlijk kruispunt gaat op de schop

Het kruispunt Drakenhoflaan-Van Notenstraat-Victor De Langhestraat gaat op de schop. De stad legt een zebrapad aan met een middengeleider en plooibaken dwars over de Drakenhoflaan. Op het kruispunt worden hoekuitstulpingen voorzien. En de parkeerplaatsen worden afgebakend met markeringen en plooibakens.

De aankondiging van deze ingreep valt samen met de indiening van een interpellatie van districtsraadslid Giulana Chirinos (Groen). Zij sprak met buurtbewoners. Chirinos: “Mensen ervaren de snelheid van het verkeer op de Gitschotellei-Drakenhoflaan als te hoog en vinden het te onveilig om de straat aan de Van Notenstraat-Victor De Langhestraat over te steken.” Het raadslid wilde weten of er al een mobiliteitsstudie was uitgevoerd om de haalbaarheid van een oversteekplaats te onderzoeken? En of er in afwachting van de heraanleg van deze straat, het Deurnese bestuur een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers zou kunnen voorzien?

Buurtbewoner Ivo Van Kerkhove uit de Van Notenstraat is tevreden met het nieuws: “Jaren geleden vroeg buurvrouw Doris Bastiaens of ik aan de stad kon vragen om een zebrapad aan te leggen. Want zij had moeite om over te steken als ze naar de Spar ging. We hebben dan met buurtgroep ’t Vliegerke geijverd om dit kruispunt opnieuw aan te leggen. Ik volgde zelfs een maandelijks overleg met de politie van Deurne. Maar er kwam geen schot in de zaak en ik vreesde dat het voorstel ondertussen begraven lag onder een berg bezwaren. En kijk, het komt er toch van.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)