Select Page

Fietsersbond niet enthousiast met de plannen van de Schotensesteenweg

Fietsersbond niet enthousiast met de plannen van de Schotensesteenweg

Het district legt deze legislatuur de Schotensesteenweg tussen de Eugeen Fahylaan en de Jozef Van Poppelstraat opnieuw aan. De fietsersbond Deurne bracht een advies uit.

De Schotensesteenweg krijgt verhoogde kruispunten en in de Eugeen Fahylaan wordt aan de kant van de Bremweide een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. De fietsersbond wijst erop dat de Schotensesteenweg geen wijkverzamelweg is. Dat is de functie van de Ruggeveldlaan-Eugène Fahylaan. Voorzitter Wouter Berteloot: “Zet een verkeersfilter op het kruispunt Schotensesteenweg-Eugène Fahylaan en geef de straat terug aan de bewoners. En dan hoef je er zelfs geen fietspaden aan te leggen.” Als het district die stap niet zou durven zetten, wil de fietsersbond wel fietspaden die voldoen aan een aantal voorwaarden. Berteloot: “Het district wil verhoogde fietspaden, behalve aan de kruispunten. En net daar is het gevaarlijk voor fietsers.” De fietsersbond weet dat een aantal mensen beweert dat de voorrang van rechts de snelheid van het autoverkeer verlaagt. “Een illusie.” meent Berteloot: “Zelfs de VAB trekt die stelling in twijfel.” En verder vindt de bond de chicanes (nvdr. verkeervertragende bochten) pover uitgewerkt.

Tenslotte vindt de fietsersbond het voorziene fietspad op de Eugène Fahylaan een vervolg van het barslechte fietspad op de Deurnesesteenweg. Berteloot: “Maak een fietspad aan elke zijde van de straat. Of, als je over onvoldoende budget beschikt, reserveer op zijn minst de ruimte voor een latere aanleg ervan.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)