Select Page

Passerelle Schijnpoort open, maar nog niet voor iedereen toegankelijk

Passerelle Schijnpoort open, maar nog niet voor iedereen toegankelijk

Gisteren werd de passerelle aan Schijnpoort geopend. Via die nieuwe brug zouden voetgangers veilig in één beweging de Noordersingel en de Schijnpoortweg kunnen oversteken.

De bouw van de passerelle begon in oktober 2018. De brug is zes meter breed en 180 meter lang. Ze laat toe om veilig over te steken tussen site Spoor Oost en het Lobroekdok en dus Sportpaleis en Lotto Arena. Ze is bedoeld voor voetgangers, maar kan ook gebruikt worden door fietsers. In de toekomst, na de realisatie van de Oosterweelverbinding, zal de passerelle aansluiten op een fietsbrug die de verbinding met het Ringfietspad maakt. Momenteel eindigt de passerelle nog op een tijdelijke trap met een fietsgoot. Een veilige en integraal toegankelijke helling zou zo een 500 meter lang moeten zijn. Daarvoor is volgens stadsschepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) nu niet voldoende ruimte; een groot deel van de zone rond het Lobroekdok zal immers worden ingenomen door de werken aan de Oosterweelverbinding.

Lezer François Verstraelen wilde voor Gazet van Deurne de passerelle wel eens uitproberen. Zijn verdict: “Prachtig bouwwerk en zeer toegankelijk vanaf de Noordersingel. Langs de kant van het Sportpaleis valt het echter lelijk tegen. Daar is een steile en onhandige trap met hoge treden, gevaarlijk voor mindervaliden en onmogelijk voor moeders met kinderwagens, ouders met bakfietsen en ouderen met elektrische fietsen of op een scootmobiel.” Verstraelen besluit: “De brug is maar half werk. Het is een afknapper.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)