Select Page

Twee scholen uit Deurne winnen Vlaamse wedstrijd

Twee scholen uit Deurne winnen Vlaamse wedstrijd

,Twee scholen uit Deurne winnen een prijs als ‘meest ondernemende klas van Vlaanderen’: stedelijke basisschool Land van Nu en stedelijke basisschool Het Vliegertje.

Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemingen. Een organisatie die met steun van de overheid en het bedrijfsleven, talent wil ontwikkelen en bruggenbouwer wil zijn tussen onderwijs en bedrijfsleven. Via praktijk- en ervaringsgerichte programma’s, van in de kleuterklas tot aan de universiteit, wakkert Vlajo de ondernemingszin aan bij jongeren. Ieder schooljaar schrijft de organisatie voor het kleuter- en basisonderwijs de wedstrijd ‘Meest Ondernemende Klas’ uit. Dit jaar was het uitgangspunt een STEM-gerichte opdracht (nvdr. STEM = Science, Technology, Engineering, Mathematics) waarbij creativiteit centraal stond: Vlajo-mascotte Doedel had nieuwe kleren nodig. Kinderen uit kleuterscholen en lagere scholen  gingen in heel Vlaanderen met deze opdracht aan de slag. Twee basisscholen uit Deurne kwamen als winnaar uit de bus. De ondernemende projecten van Stedelijke Basisschool Land van Nu, van het kleuteronderwijs en Stedelijke Basisschool Het Vliegertje, van het lager onderwijs, vielen in de prijzen.

Erik Deyaert, directeur van basisschool Land van Nu, is erg trots: “Als school moedigen wij onze leerlingen actief aan om het leerproces in eigen handen te nemen. De nieuwbouw is zo ontworpen, dat het ontdekkend leren en zelf aan de slag gaan zeker mogelijk zijn. Deze prijs geeft aan dat we op de goede weg zijn.”

Foto: Doedel, de mascotte van Vlajo, die nieuwe kleren nodig had.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)