Select Page

Bidden in tijden van gesloten gebedshuizen

Bidden in tijden van gesloten gebedshuizen

In deze tweede golf van de coronacrisis zijn ook de gebedshuizen gesloten. Dominee Anne Theodoor van Olst is predikant in het Evangelisch Centrum Deurne. Hij laat weten dat, nu mensen niet naar de kerk kunnen gaan, zij online erediensten houden. En hij stelt voor om ook eens te kijken hoe andere kerken met de beperkte maatregelen omgaan.

Evangelisch Centrum Deurne:

Twee livestreams van diensten op zondag: live.ecdeurne.be . Meer info: www.ecdeurne.be  

Rooms-katholieke parochies Deurne:

De parochies organiseren zelf geen aparte online diensten maar sluiten aan bij de livestream van de viering van het bisdom Antwerpen. Op zondag is er om 10 u een eucharistieviering: www.kerknet.be/organisatie/bisdom-antwerpen

Pastoor Pol Hendrix plaatst wel elke week een homilie op zijn website: www.sintfredegandus.be

Bovendien zijn er in Deurne een aantal kerken in de voormiddag geopend voor persoonlijk gebed en het aansteken van een kaarsje. En de kerken luiden op zondag om  11 u gedurende  5 minuten de klokken. Dit om mensen eraan te herinneren dat de parochiemedewerkers aan hen denken en  voor hen bidden.

Moskeeën

Ook de Deurnese moskeeën zijn gesloten. Mohamed El Yafchi van moskee Al Ridaa legt uit: “Gelovigen blijven thuis en bidden individueel. Het systeem van streaming slaagt niet aan bij onze mensen. Het is eerder al uitgeprobeerd in Nederland”.

Foto: Evangelisch Centrum Deurne

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)