Select Page

Asielcentrum wijkt voor 173 wooneenheden

Asielcentrum wijkt voor 173 wooneenheden

Tussen de Ergo De Waellaan en de Herentalsebaan is op dit moment een opvangcentrum van Fedasil. Daar zal in de nabije toekomst verandering inkomen.

In het voormalige klooster en rusthuis van de Zusters van het Heilige Hart, tussen Ergo De Waellaan en Herentalsebaan, is momenteel een opvangcentrum van Fedasil gevestigd. Er verblijven daar nu ongeveer 120 mensen. Daar zal op termijn verandering in komen. De site is in handen van projectontwikkelaar Odebrecht uit Melle. En die wil het voormalige klooster afbreken en 173 appartementen neerpoten, verdeeld over vier woonblokken, waarvan een met acht bouwlagen hoog. De projectontwikkelaar voorziet ook een groene ruimte, toegankelijk voor de buurt en een doorsteek voor voetgangers en fietsers.

Districtsraadslid Steven Van Bockstal (Groen) heeft bij het districtsbestuur een schriftelijke vraag ingediend om meer info. Van Bockstal: “Er zou begin september een infomoment hebben plaatsgevonden voor buurtbewoners. De districtsraadsleden waren hierovan niet op de hoogte gebracht. Vandaar mijn vraag of we tijdens een commissie meer info kunnen krijgen. Ik ben niet tegen bouwen in de hoogte, maar dit moet wel doordacht gebeuren en met het oog op voldoende voorzieningen in de buurt. Uiteindelijk is het een impactvol project, dat zich wat in de stilte op de achtergrond lijkt te ontwikkelen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)