Select Page

Oproep: info over kasteel Sterckshof gezocht

Oproep: info over kasteel Sterckshof gezocht

François Verstraelen, door zijn vrienden beter gekend als Swake, gaat een boek schrijven over een van de monumentale bakens van Deurne.

Als er iemand de geschiedenis van Deurne kent, is het François Verstraelen. Nu ja, ook heemkundige en oud-conservator van het VolXmuseum Deurne, Ludo Peeters kent het verleden van Deurne alsof hij het zelf heeft beleefd. Maar Swa heeft een groot archief. Verstraelen: “Ik heb inderdaad een archief vanaf ongeveer 1910 tot nu. Het bestaat uit boeken, postkaarten en kranten, kranten(knipsels) uit de krant ‘De Stad Antwerpen’. Dit was een weekblad voor Vlaanderen uit de jaren 1930, gepubliceerd en geïllustreerd in Antwerpen.”

De Deurnenaar is begonnen met een ambitieus project. En daar hoort een oproep bij. Verstraelen: “Ik ben bezig met het schrijven van een boek. Dit boek gaat voornamelijk over het kasteel ‘Sterckshof’. Ik zou graag een oproep doen. Ik zoek nog bijkomende informatie: postkaarten, kranten of krantenknipsels alles is welkom.”

Wie Swake kan helpen, kan hem bereiken op: swake1@telenet.be .

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)