Select Page

N-VA Deurne maakt Bisschoppenhofpark en Arenaweide proper

N-VA Deurne maakt Bisschoppenhofpark en Arenaweide proper

N-VA Deurne heeft voorbije zondag een opruimactie georganiseerd op twee locaties in Deurne. Het zwerfvuil in het Bisschoppenhofpark en op de Arenaweide werd opgeruimd.

Persverantwoordelijke Alain Hoeckx geeft meer uitleg: “Regelmatig gaat de lokale N-VA-afdeling de straat op en ruimen de leden het zwerfvuil op. Binnen het bestuur zijn er trouwens verschillende mensen straatvrijwilliger bij Ding Dong Deurne. Een straatvrijwilliger is iemand die zich het hele jaar door vrijwillig inzet om zijn/haar woonomgeving zwerfvuilvrij te maken en zo een stukje van Deurne proper houdt. Maar het kan en moet nog beter. Opruimen kost een bom geld maar ook veel tijd en inzet. Bovendien trekt zwerfvuil ongedierte aan en zorgt het voor heel wat ergernis. Niemand vindt het fijn om in een straat bezaaid met zwerfvuil te wonen of in een vuil park te wandelen, laat staan te picknicken.”

Afdelingssecretaris Mascha Van Huffelen voegt er aan toe: “De vondst van vandaag bewijst dat er bij een deel van onze burgers een mentaliteitsprobleem is. Het gaat niet enkel om een blikje dat in de bosjes gegooid wordt of een plastic zak die onder een bank wordt achtergelaten. Nee, het gaat om het afval van een volledig huishouden dat wordt gedumpt. Een andere vraag die bij me opkomt, is: ‘Zijn de mondmaskers de nieuwe sigarettenpeuken?’” Voorzitter Peter Wouters is trots op zijn afdeling: “We hebben ons spontaan verenigd om op een zondag vuilnis te gaan rapen. Maar liefst 16 zakken hebben we bij elkaar geraapt!”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)