Select Page

Dodelijk ongeval aan de tramhalte Eksterlaar

Dodelijk ongeval aan de tramhalte Eksterlaar

Deze middag heeft zich een ongeval afgespeeld aan de halte Eksterlaar. Het slachtoffer belandde onder een rijtuig en overleefde het niet.

Francois Opregt en Alexander Cauwenbergh wonen aan de tramhalte. Ze werden opgeschrikt door ijselijk gegil en keken naar buiten. Ze zagen hoe tram 4, twee gekoppelde PCC-toestellen, vanaf het middelste platform aan de tramhalte wegreed. Onder het tweede deel werd een lichaam van een man meegesleurd. Een vrouw probeerde nog achter de tram aan te lopen maar de bestuurder had niets in de gaten. Van Cauwenbergh vertelt: “Enkele tientallen meter verder, kwamen eerst de schoenen en iets verder dan, ter hoogte van de Waalhofstraat, het lichaam van de man vanonder de tram. Het slachtoffer zag er zwaar gewond uit. Even heeft een controleur van De Lijn die hier onmiddellijk ter plaatse was, nog een reanimatiepoging ondernomen.” Beide mannen trillen nog op hun benen door wat ze hebben gezien.

Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie geeft meer uitleg: “Het gaat om een man van 83 jaar. Vermoedelijk wilde hij de tram nog nemen op het moment dat die doorreed. Hij is tussen het perron en de tram gevallen en meegesleurd. Er is een poging tot reanimatie ondernomen maar de man is vrij snel overleden. De bestuurder van het betrokken tramtuig had niets gemerkt en is pas op de Gitschotellei, aan de hoek met de Jules Van Beylenstraat, tot stilstand gebracht.” Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 was ernstig verstoord.

Foto boven: De plaats waar de verongelukte man overleed

Foto onder: het perron waar het ongeval plaats vond

Foto helemaal onder: het betrokken tramrijtuig.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)